آیا با رفتن برق قفل هوشمند از کار می افتد؟

آیا با رفتن برق قفل هوشمند از کار می افتد؟

فهرست محتوا

با شنیدن نام قفل هوشمند یا قفل دیجیتال، یکی از سوالات رایج این است که آیا در صورت قطع برق همچنان امکان باز و بسته کردن درب وجود دارد؟ خوشبختانه، اکثر قفل‌های هوشمند از باتری داخلی برای تأمین انرژی استفاده می‌کنند و مستقل از برق شهری عمل می‌کنند، بنابراین قطع برق تأثیری بر عملکرد آن‌ها ندارد. در مدل‌هایی که به برق شهری متصل هستند، معمولاً یک باتری پشتیبان یا امکان تغذیه اضطراری از طریق پاوربانک یا کلید مکانیکی در نظر گرفته شده است. بنابراین، حتی در شرایطی که برق قطع شود، همچنان می‌توان ورود و خروج را کنترل کرده و درب را باز یا قفل کرد.

قفل هوشمند با برق کار می کند یا باتری؟

قفل‌های هوشمند بسته به مدل و نوع طراحی، می‌توانند با برق شهری یا باتری داخلی کار کنند. بیشتر مدل‌های رایج، مانند قفل هتلی، از باتری برای تأمین انرژی استفاده می‌کنند، که این موضوع باعث می‌شود حتی در زمان قطع برق نیز بدون مشکل به کار خود ادامه دهند. برخی مدل‌های پیشرفته‌تر نیز دارای قابلیت اتصال به برق شهری هستند و در کنار آن، از باتری پشتیبان برای جلوگیری از خاموش شدن ناگهانی استفاده می‌کنند. همچنین، بسیاری از قفل‌های هوشمند مانند قفل رمزدار دارای پورت اضطراری برای اتصال پاوربانک یا کلید مکانیکی هستند تا در مواقع ضروری بتوان قفل را فعال کرد.

قفل هوشمند با برق کار می کند یا باتری؟

آیا هیچکدام از عملکرد قفل های هوشمند با قطعی برق، مختل نمی‌شود؟

در بیشتر قفل‌های هوشمند، عملکردهای اصلی مانند باز و بسته شدن درب از طریق رمز، اثر انگشت یا کارت، وابسته به باتری داخلی هستند و با قطع برق دچار مشکل نمی‌شوند. اما برخی از قابلیت‌های پیشرفته که به WiFi، بلوتوث یا اتصال به سیستم‌های هوشمند ساختمان وابسته‌اند، ممکن است در صورت قطع برق یا اینترنت به طور موقت از کار بیفتند. برای مثال، اگر قفل شما از طریق WiFi به یک اپلیکیشن متصل باشد، در صورت قطع برق ممکن است کنترل از راه دور آن غیرقابل دسترس شود، اما همچنان می‌توان از روش‌های دیگر مثل رمز، کارت یا اثر انگشت برای ورود و خروج استفاده کرد. به همین دلیل، بسیاری از قفل‌های پیشرفته علاوه بر باتری داخلی، دارای منبع تغذیه اضطراری یا کلید مکانیکی پشتیبان هستند تا در هر شرایطی بتوان از آن‌ها در خانه هوشمند استفاده کرد.

تشخیص اتمام و تعویض باتری قفل‌های هوشمند

باتری قفل هوشمند عموماً قابل تعویض بوده و در بیشتر مدل‌ها از باتری‌های قلمی (AA) یا لیتیوم یونی برای تأمین انرژی استفاده می‌شود. این باتری‌ها بسته به نوع قفل و میزان استفاده، معمولاً بین چند ماه تا یک سال دوام دارند. در بسیاری از مدل‌های پیشرفته، از جمله قفل هوشمند درب ضد سرقت، قابلیت هشدار کم شدن باتری تعبیه شده است که از طریق آلارم صوتی، نمایشگر LED یا اعلان در اپلیکیشن موبایل، کاربر را از نیاز به تعویض باتری مطلع می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود که قفل بدون وقفه و بدون نگرانی از خاموش شدن ناگهانی، به عملکرد خود ادامه دهد.

جمع‌بندی

به طور کلی، قفل‌های هوشمند برای اطمینان از عملکرد بدون وقفه، معمولاً از باتری داخلی برای تأمین انرژی استفاده می‌کنند و به برق شهری وابسته نیستند. در نتیجه، در صورت قطع برق، همچنان می‌توان با استفاده از رمز، کارت یا اثر انگشت در قفل اثر انگشتی، درب را باز و بسته کرد. البته برخی از قابلیت‌های متصل به WiFi  ممکن است به طور موقت غیرفعال شوند، اما عملکرد اصلی قفل مختل نخواهد شد. همچنین، بسیاری از مدل‌ها دارای هشدار کم شدن باتری و درگاه تغذیه اضطراری برای استفاده از پاوربانک یا کلید مکانیکی هستند، که این موضوع باعث می‌شود نگرانی بابت از کار افتادن قفل در شرایط اضطراری به حداقل برسد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

فرصتی ویژه برای هوشمند سازی خانه شما!
دریافت مشاوره کاملا رایگان و خرید اقساطی با شرایط استثنائی فقط با ثبت شماره تماس شما.